Silas

129,00 incl. BTW

All stitched up: met sweatshirt Silas sluit je een deal met Moeder Natuur. Jíj een stijlvol sweatshirt – zíj een respectvolle behandeling omdat je kiest voor een verantwoord product. Deze iconische klassieker met ronde hals is gemaakt van biologisch katoen. Het uit 4 harten samengestelde klaverlogo is op de voorkant geborduurd – op de rug spreekt Lovetrigger zich uit met de merknaam en de eigen slogan Embrace. Tomorrow. Now.
*Zwart, wit, navy of rood: jij beslist.

Sweater Silas is gemaakt van een stof met GOTS-certificaat die bestaat uit 95% biokatoen en 5% elastaan. Deze middelzware stof heeft een gewicht van 280 g/m2 en is perfect voor dit type trui. Deze in Turkije geproduceerde stof is zacht en soepel. De gebrushte binnenkant zorgt voor draagcomfort en duurzaamheid.
Voor biologisch katoen wordt niet alleen veel minder water gebruikt dan traditioneel katoen, ook worden veel minder chemicaliën toegepast. De kleine hoeveelheid elastaan in deze sweater zorgt ervoor dat de sweater langer goedblijft en dus langer meegaat. Doordat de stof in grote rollen van Turkije naar Nederland wordt vervoerd is de CO2-footprint kleiner dan normaal. De productie vindt in Nederland plaats, wat zorgt voor een minimale milieu-impact door transportbewegingen. Voor de kleding zelf en de verpakking wordt geen plastic gebruikt, dus geen bijdrage aan de plastic soep in de oceaan.
We hebben bewust gekozen voor productie in Nederland. Hogere kosten dan in bijvoorbeeld Portugal en Turkije, maar een kleinere CO2-footprint. Bovendien stimuleren we de kledingindustrie in eigen land, die bijna verdwenen was. Vooral dankzij veel nieuwe Nederlanders uit landen als Syrië en Irak komt deze sector weer tot leven en wij stimuleren die ontwikkeling graag.
Voor de levering van je bestelling kiezen we voor de duurzaamste vervoersoptie in Nederland: fietskoeriers.nl. In 60 Nederlandse steden word je besteding op de fiets geleverd. Vervoer tussen de steden gebeurt met wagens op aardgas. Alleen buiten het grote dekkingsgebied van fietskoeriers.nl wordt op traditionele wijze bezorgd. De verwachting is dat ook daar binnen een paar jaar duurzaam wordt geleverd.

Samenstelling

95% biologisch katoen, 5% elastaan, GOTS-gecertificeerd

Wasvoorschriften

Binnenstebuiten op max. 30° C wassen

PASVORM & DETAILS
Relaxed-fit pasvorm
Ronde hals, halsboord van ribjersey
Lange mouwen
Zoomboord en manchetten: 1×1 ribjersey
Geborduurd logo op de borst
Merknaam en slogan geprint op de rug
Lovetrigger-logo van gerecycled siliconen op de mouw
Verkrijgbaar in 4 kleuren: rood, zwart, navy en wit

SAMENSTELLING & ONDERHOUD
French terry jersey, gebrushte binnenzijde, 280 g/m2 = middelzwaar
95% biologisch katoen, 5% elastaan, GOTS-gecertificeerd
Binnenstebuiten op max. 30° C wassen
Mag niet in de droger (van ons niet, en van het milieu niet)
Voor een blijvend mooie print: binnenstebuiten strijken

 

Kleur

, , ,