Ons verhaal

Waarom doen we dit

Ons verhaal is ontstaan uit liefde voor de wereld. Branie en brains komen samen in dit touchy streetwear merk met duurzame items waarmee je altijd een groen statement maakt – welke kleur je ook uit de kast trekt. Ontwerper Maarten Lambach leeft voor street style. Met Lovetrigger zet hij zijn jarenlange frustraties over de genadeloze impact van de mode-industrie op mens en milieu om in iets positiefs. Stijlvolle streetwear die bewijst dat het anders kan. Duurzaam geproduceerd én streetwise. Tijdloze classics om stuk te dragen. Lovely graphics die je mindset triggeren. Embrace, tomorrow, now!

Impact op de wereld

Met ons verhaal proberen we een positieve impact op de wereld te hebben. Fact: fast fashion helpt onze planeet langzaam maar zeker om zeep. De schade die de mode-industrie veroorzaakt liegt er niet om: vervuiling, verspilling, mens-onterende werkomstandigheden: de negatieve impact valt niet te ontkennen. Maar wel te voorkomen! Bij Lovetrigger vechten we voor een ‘schone’ manier van werken. Clean & mean dus…

We kiezen niet alleen voor duurzaam & biologisch om onze negatieve impact zo laag mogelijk te houden: we willen ook positieve impact. 

Lees meer

Ons verhaal - impact op de wereld
Ons verhaal - het atelier

De mensen die onze kleding maken

Global style vraagt om global talent. Lovetrigger werkt dan ook samen met nieuwe Nederlanders. Vakmensen die huis en haard zijn ontvlucht en hier de draad als kleermaker weer oppakken. Daar krijgen ze eerlijk loon naar werken en zicht op een nieuwe toekomst.

Zo creëren we een win-win-situatie: ervaren kleermakers uit bijvoorbeeld Syrië of Irak maken voor ons een kwaliteitsproduct en bouwen in Nederland een zinvol en welvarend bestaan op. Hun expertise en liefde voor het vak zie je terug in onze collecties.

Lees meer

De materialen die we gebruiken

De materialen die we bij ons verhaal gebruiken zijn alleen stoffen en verpakkingsmaterialen met een minimale impact op het milieu. Onze stoffen zijn GOTS-gecertificeerd en worden onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt in schone fabrieken. We gebruiken zoveel mogelijk katoen, en die is altijd biologisch. En ook voor onze verpakkingen geldt: gerecycled of op z’n minst recyclebaar. Plastic soep staat bij ons verhaal niet op het menu.

Lees meer

Ons verhaal - biologisch katoen
Ons verhaal - duurzaam vervoer

We kiezen voor duurzaam vervoer

Voor het transport van je bestellingen kiezen we altijd de duurzaamste en schoonste oplossing. Waar dat kan, wordt je pakketje met de fiets bezorgd. En ook bij de inkoop houden we volop rekening met het milieu. Als we mooie, duurzame materialen in eigen land kunnen kopen, dan doen we dat.   

Onze stoffen komen uit Portugal en Turkije, niet uit het verre Oosten. Dit scheelt enorm qua CO2 uitstoot.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Stuur me maandelijks een portie duurzame gedachten
Klik hier