Ons verhaal

Waarom doen we dit

Lovetrigger is er uit liefde voor de wereld. Een plek die beter en schoner verdient, en waar een wereld te winnen is in de kledingindustrie. Zo veroorzaakt de trend van fast fashion veel milieuschade en sociale onrechtvaardigheid in de productieketen. Wij gaan tegen deze stroom in met duurzaam geproduceerde kleding die lang meegaat. Gemaakt door mensen die met respect worden behandeld en loon naar werken krijgen. En ja, Lovetrigger denkt commercieel, maar onze grootste winst is voor de planeet.

Impact op de wereld

Fast fashion veroorzaakt in de productieketen veel milieuschade. In onze productieketen is deze milieu-impact minimaal. Niet alleen zijn de materialen waarmee we werken duurzaam, ook de mensen worden in de hele keten goed behandeld. En we beperken de vervoersbewegingen tot een minimum. Zo is onze kleding een voorbeeld van fair trade, eerlijke handel die duurzaam en met respect voor mens en milieu wordt gemaakt. 

Lees meer

De mensen die onze kleding maken

Lovetrigger werkt samen met nieuwe Nederlanders. We zijn bijzonder trots op deze vakmensen, die in onze ateliers de draad als kledingmaker hebben opgepakt en loon naar werken krijgen. Zo creëren we een win-win-situatie: ervaren kleermakers uit bijvoorbeeld Syrië en Irak maken voor ons een kwaliteitsproduct terwijl zij in Nederland in hun eigen vak weer een zinvol en welvarend bestaan kunnen opbouwen.
Lees meer

De materialen die we gebruiken

We gebruiken alleen stoffen en verpakkingsmaterialen met een minimale impact op het milieu. Onze stoffen zijn GOTS-gecertificeerd en worden dus onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt in schone fabrieken. We gebruiken dus biologisch katoen voor de kleding en gerecycled of recyclebaar papier voor de verpakking. Slechts zeer zelden maken we gebruik van plastic of andere kunststoffen.  Dus Lovetrigger levert geen bijdrage aan de plastic soep.
Lees meer

Katoenplukker

We kiezen voor duurzaam vervoer

Voor het transport van onze materialen en de bezorging van onze bestellingen kiezen we altijd de duurzaamste en schoonste weg. Door te werken met stoffen die in Turkije of Portugal zijn gemaakt en onze kleding lokaal te produceren, houden we onze CO2 footprint zo klein mogelijk. Ook bij de levering van je bestelling denken we aan het milieu, dus waar dat kan wordt onze kleding door een fietskoerier geleverd en altijd in plasticvrije verpakking.
Lees meer

Blijf op de hoogte

Stuur me maandelijks een portie duurzame gedachten
Klik hier