Hero

149,00 incl. BTW

Wissen

Hit the streets, not the planet.
Stoere streetstyle classic hoody laat ook een zachte kant zien dankzij duurzaam biologisch katoen. Hoody Hero is gemaakt van hoogwaardige French terry sweaterjersey. Aan de binnenkant gebrusht en daardoor extra zacht. Met de XL-klepzak op de borst en heerlijk zachte capuchon ben je overal klaar voor. Show the world some sustainable style!
*Verkrijgbaar in zwart, wit, navy & rood. You’re welcome.

Hoody Hero is gemaakt van 100% biokatoen met GOTS-certificaat. Dat staat garant voor controle van het productieproces conform strenge normen op vlak van materiaalgebruik en verantwoorde werkomstandigheden. Deze in Turkije geproduceerde stof is aan de binnenkant geborsteld en dus extra zacht. De zware kwaliteit zorgt voor draagcomfort en duurzaamheid.
Voor biologisch katoen wordt niet alleen veel minder water gebruikt dan traditioneel katoen, ook worden veel minder chemicaliën toegepast. Doordat de stof in grote rollen van Turkije naar Nederland wordt vervoerd is de CO2-footprint kleiner dan normaal. De productie vindt in Nederland plaats, wat zorgt voor een minimale milieu-impact door transportbewegingen. Voor de kleding zelf en de verpakking wordt geen plastic gebruikt, dus geen bijdrage aan de plastic soep in de oceaan.
We hebben bewust gekozen voor productie in Nederland. Hogere kosten dan in bijvoorbeeld Portugal en Turkije, maar een kleinere CO2-footprint. Bovendien stimuleren we de kledingindustrie in eigen land, die bijna verdwenen was. Vooral dankzij veel nieuwe Nederlanders uit landen als Syrië en Irak komt deze sector weer tot leven en wij stimuleren die ontwikkeling graag.
Voor de levering van je bestelling kiezen we voor de duurzaamste vervoersoptie in Nederland: fietskoeriers.nl. In 60 Nederlandse steden word je besteding op de fiets geleverd. Vervoer tussen de steden gebeurt met wagens op aardgas. Alleen buiten het grote dekkingsgebied van fietskoeriers.nl wordt op traditionele wijze bezorgd. De verwachting is dat ook daar binnen een paar jaar duurzaam wordt geleverd.

Samenstelling

100 % biologisch katoen, GOTS gecertificeerd

Wasvoorschriften

Binnenstebuiten op max. 30° C wassen
Hero